Útoky Lidových novin na biskupy pokračují

27.12.2006, RC, LN


Aktualizace 2

8. ledna pokračuje série článkem Pavla Máši, který obviňuje z nečestného jednání celou Církev v Česku a Polsku. Nadpisy: "Vatikánské čáry neprošly", "Církev na šikmé ploše".

Aktualizace

Na články Boba Fliedra navazuje v LN z 5. ledna článek Františka Kostlána "Pokrytectví církev neopustilo". Také tento text se cíleně zaměřuje na arcibiskupa Graubnera a biskupa Duku.

Vyjádření ČBKstále ještě postrádáme.

------------

Poté, co biskup Dominik Duka a arcibiskup Jan Graubner odpověděli na článek Boba Fliedra z 30.11., přinesly Lidové noviny 20. 12. další útok tohoto autora na biskupa a arcibiskupa. (Odpovědi biskupů přinesl v plném znění RC Monitor ze 14. 12. )

Vysvětlení biskupů charakterizuje autor jako "žlučovité šlehy" a znovu je obviňuje, že měli zamlžovat případ Karla Simandla resp. ho vědomě krýt.

Karel Simandl stejně jako Jindřich Holeček byl vyslán Státní bezpečností do Říma, odkud podával informace o dění v emigrantské Církvi. Také on byl za svou činnost placen.

Res Claritatis se zdržuje komentáře, protože čeká na stanovisko biskupské konference.



Další články



I mistr soudce se někdy utne

03.01.2024, Právo v děšti

Není pravda, že žádná srovnatelná ústava v Evropě nezná ústavní zakotvení manželství jako svazku muže a ženy.

Ex orbe et Urbe: Nová deklarace Dikasteria pro nauku víry Dignitas infinita

02.05.2024, RC

Katoličtí komentátoři se vyjadřují k nové deklaraci Dikasteria pro nauku víry, Dignitas infinita.

Ex orbe et Urbe - 4. 3. 2024

04.03.2024, RC

V Miláně se bývalý prezident Papežské rady pro legislativní texty kardinál Francesco Coccopalmerio spolu s milánským arcibiskupem Mariem Delphinim, prezidentem Papežské teologické akademie Antoniem Staglianem a františkánským teologem Zbigiewem Sucheckim zúčastnili celodenního setkání za zavřenými dveřmi se třemi velmistry největších italských zednářských lóží.

Pět každodenních dobrodiní od našeho anděla strážného

08.02.2024, TAN Direction

1. Chrání nás v nebezpečí
Z Písma svatého, ze života světců i z každodenních zkušeností obyčejných lidí lze uvést bezpočet případů, kdy andělé někoho ochránili uprostřed fyzického nebezpečí. K těm zmíněným v Písmu patří záchrana Lota a jeho rodiny ze Sodomy, ochrana tří hebrejských mládenců v babylonské ohnivé peci, pomoc poskytnutá Judovi Makabejskému a jeho vojsku a vysvobození sv. Petra z vězení.

Som z toho voľaaký zmätený...

05.02.2024, RC Monitor 2/2024

Památný výrok majora Terazkyho z Černých baronů, bylo to první, co mne napadlo po rozkliknutí článku z Vatican News „Papež přijal sdružení zaměřené na dialog křesťanů se socialisty“. Asi jsem příliš ovlivněn vlastními zážitky a vzpomínkami rodičů a jejich vrstevníků na „radostné budování šťastné budoucnosti“.

Požehnané Velikonoce!

30.04.2024, RC

„Nikdy člověk není tak velký jako tehdy, když klečí." (sv. Jan XXIII.)


načíst další


Články e-mailem

Týdenní přehled nových článků přímo do vaší e-mailové schránky



Čtrnáctideník Monitor

Tištěný publicistický čtrnáctideník Monitor bude ve vaší poštovní schránce každý druhý pátek. Zasílání je bezplatné a je hrazené výhradně z darů čtenářů.







MONITOR - svět katolickýma očima

redakce@rcmonitor.cz

© 2002-2024 Res Claritatis, z.s.