Biskupové potvrzují: Očkování proti tetanu je maskovaný program na kontrolu porodnosti

18.11.2014, Fides

Biskupové Keni zopakovali své obvinění vůči kampani na očkování proti tetanu, za níž, jak říkají, se skrývá program na kontrolu porodnosti. Odsoudili také špatnou bezpečnostní situaci v různých částech země.


V prohlášení zveřejněném 6. listopadu na závěr jejich plenárního zasedání píší: „Kolik dalších Keňanů včetně příslušníků bezpečnostních sil bude muset ještě přijít o život, než bude obnoven pořádek? Kategoricky prohlašujeme: nastal čas, kdy by se mělo méně mluvit a více dělat.“ Biskupové reagovali na nedávné případy násilí v oblasti poblíž jezera Turkana a na ty, k nimž došlo letos v létě v distriktu Lamu.

„Jednou z hlavních příčin špatné bezpečnostní situace je nerovnoměrný vývoj,“ uvádí se v prohlášení. „Je politováníhodné, že navzdory 50 rokům nezávislosti některé oblasti v zemi nezaznamenaly výrazný vývoj, nemají žádné silnice, školy a další důležité sociální služby.“

Keňská biskupská konference také znovu potvrzuje, že ač je příznivě nakloněna běžnému očkování (často prováděnému v katolických zdravotnických zařízeních), stále přetrvávají vážné obavy ohledně tajností, s nimiž je vedena kampaň proti tetanu. Církvi se podařilo získat několik dávek vakcíny, které byly analyzovány ve čtyřech různých laboratořích v Keni i v zahraničí. „Chceme tímto oznámit, že všechny testy ukazují, že očkovací látka použitá v Keni v březnu a říjnu roku 2014 je kontaminována hormonem beta-hCG,“ uvedli biskupové.

Tato látka „způsobuje u žen neplodnost a opakovaně potrat“, připomíná dokument, jenž v závěru odsuzuje zastrašování lékařů, kteří potvrdili informace o vakcíně. Biskupové žádají Keňany, aby se vyhýbali tomuto očkování proti tetanu, protože „jsme přesvědčeni, že jde o maskovaný program na kontrolu porodnosti“.


Další články



I mistr soudce se někdy utne

03.01.2024, Právo v děšti

Není pravda, že žádná srovnatelná ústava v Evropě nezná ústavní zakotvení manželství jako svazku muže a ženy.

Ex orbe et Urbe: Papež prohlásil, že nejošklivějším nebezpečím dneška je genderová ideologie

11.03.2024, RC

Anonymní dokument nadepsaný „Vatikán zítra“ a podepsaný pseudonymem „Démos II“ se objevil v magazínu Daily Compass. Autor – anonymní kardinál – navazuje na podobné memorandum nazvané „Vatikán dnes“ podepsané rovněž pseudonymem „Démos“, které v březnu 2022 publikoval vatikanista Sandro Magister a jehož autorem se ukázal být kardinál George Pell (jak Magister sdělil po kardinálově smrti v lednu 2023).

Hurá, mládí se nám vrátilo!

22.05.2024, RC Monitor 10/2024

No, nejásejme příliš, neboť se nám nevrací věk, kterým jsme se mohli, my v šedesátých a sedmdesátých letech a před těmito narození, honosit. Spíše, alespoň já mám ten pocit, se vrací určité „lidové záliby“ s dobou minulou spojené. A jednou z takovýchto, někdy až příliš, rozšířenou zábavou bylo kádrování. Myslím, že mnozí mají osobní zkušenosti a netřeba tedy tuto zábavu podrobně popisovat. Snad jen že se kádrovalo téměř všude a málokdo, ani ti nejvýše postavení kádrováci, byl toho ušetřen. A díky církevním tajemníkům se kádrovalo i v církvi.

Ex orbe et Urbe - 30. 1. 2024

30.01.2024, RC

Papež František se v Apoštolském paláci setkal s novináři akreditovanými ve Vatikánu a poděkoval jim za zdrženlivost, s níž informují o vatikánských skandálech. „K tomu bych připojil taktnost, kterou tak často projevujete, když hovoříte o skandálech v Církvi. Ty se vyskytují, a často jsem u vás pozoroval velký takt, ohledy, téměř bych řekl ‚rozpačité‘ mlčení. Děkuji vám za tento přístup,“ řekl papež.

Požehnané Velikonoce!

30.04.2024, RC

„Nikdy člověk není tak velký jako tehdy, když klečí." (sv. Jan XXIII.)

Svoboda

17.06.2024, RC Monitor 12/2024

Kardinál Štěpán Trochta zlobil. Nepochybně to byl člověk srdečný, „otevřený“, „člověk dialogu“, jak se dnes s oblibou říká. Ale taky důsledný. Muž Tradice a pevné víry.


načíst další


Články e-mailem

Týdenní přehled nových článků přímo do vaší e-mailové schránky



Čtrnáctideník Monitor

Tištěný publicistický čtrnáctideník Monitor bude ve vaší poštovní schránce každý druhý pátek. Zasílání je bezplatné a je hrazené výhradně z darů čtenářů.







MONITOR - svět katolickýma očima

redakce@rcmonitor.cz

© 2002-2024 Res Claritatis, z.s.