Koncert a mše svatá k prvnímu výročí obnovení Mariánského sloupu

10.08.2021, RC

U příležitosti prvního výročí obnovení Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí v Praze se v sobotu 14. srpna v Týnském chrámu uskuteční děkovný koncert. V neděli 15. srpna, v den slavnosti Nanebevzetí Panny Marie, bude slavena pontifikální mše svatá v chrámu Matky Boží před Týnem. Hlavním celebrantem je Mons. ThLic. Ing. Zdenek Wasserbauer Th.D., generální vikář a světící biskup pražský.


V sobotu 14. srpna 2021 v 19 hodin se uskuteční "děkovný koncert" v Týnském chrámě v Praze, kde vystoupí komorní soubor České filharmonie Prague Vivaldi Ensemble a herec Jan Šťastný. Zazní hudba Antonia Vivaldiho, Antonína Dvořáka a Luboše Sluky.

V neděli 15. srpna 2021 se bude konat poutní slavnost Nanebevzetí Panny Marie v chrámu Matky Boží před Týnem na Starém Městě pražském. Poutní mše svatá začíná v 10 hodin. Celebruje Mons. ThLic. Ing. Zdenek Wasserbauer, Th.D., pomocný biskup pražský. Bohoslužbu doprovodí sbor Notre Dame. Po skončení liturgie bude příležitost uctít milostný obraz Matky Páně v kapli Mariánského sloupu na Rynku.


Další články



Ex orbe et Urbe - 16. 2. 2024

16.02.2024, RC

„Papež je velkým příznivcem ženského diakonátu,“ tvrdí podle portálu katolisch.de italská teoložka a řeholnice Linda Pocherová. Vatikán prý v současnosti zvažuje, jak by bylo možné jáhenské svěcení žen zavést.

Ex orbe et Urbe: Papež prohlásil, že nejošklivějším nebezpečím dneška je genderová ideologie

11.03.2024, RC

Anonymní dokument nadepsaný „Vatikán zítra“ a podepsaný pseudonymem „Démos II“ se objevil v magazínu Daily Compass. Autor – anonymní kardinál – navazuje na podobné memorandum nazvané „Vatikán dnes“ podepsané rovněž pseudonymem „Démos“, které v březnu 2022 publikoval vatikanista Sandro Magister a jehož autorem se ukázal být kardinál George Pell (jak Magister sdělil po kardinálově smrti v lednu 2023).

Je to tady: obrovská naděje

11.12.2023, RC Monitor 23/2023

Miluji adventní dobu. Dříve jsem se spíše těšil z přípravy na Slavnost Narození našeho Pána, ale od svého povolání ke kněžství intenzivně vnímám Boží zaslíbení, které betlémské Dítě přináší. Zejména když pohlížím na sebe, svou nedokonalost a na současný svět, ve kterém žijeme, kterému mnohdy nerozumím a s jeho směřováním se často nedokážu ztotožnit, mě Boží zaslíbení přináší vjem obrovské naděje.

Som z toho voľaaký zmätený...

05.02.2024, RC Monitor 2/2024

Památný výrok majora Terazkyho z Černých baronů, bylo to první, co mne napadlo po rozkliknutí článku z Vatican News „Papež přijal sdružení zaměřené na dialog křesťanů se socialisty“. Asi jsem příliš ovlivněn vlastními zážitky a vzpomínkami rodičů a jejich vrstevníků na „radostné budování šťastné budoucnosti“.

Velehradská Literární pouť

11.11.2023, velehradinfo.cz

Na poutním místě Velehradě se v neděli 26. listopadu popáté uskuteční literární pouť. Hlavním tématem letošní akce bude odkaz života kněze a básníka Jiřího Jana Víchy OFMCap. Součástí pouti bude mše svatá, po níž bude následovat literární beseda.

Je plánování špatné?

16.01.2024, RC Monitor 1/2024

Začátkem roku si mnozí plánují, co chtějí stihnout, vidět, udělat do jeho konce. Jistě, plánovat se musí ale musí se plánovat s rozumem a je dobré počítat i s tím, že ne všechny naše plány vyjdou. Neboť, jak mnozí již z vlastní zkušenosti vědí; ne každý plán zcela vyjde tak, jak jsme si představovali.


načíst další


Články e-mailem

Týdenní přehled nových článků přímo do vaší e-mailové schránky



Čtrnáctideník Monitor

Tištěný publicistický čtrnáctideník Monitor bude ve vaší poštovní schránce každý druhý pátek. Zasílání je bezplatné a je hrazené výhradně z darů čtenářů.







MONITOR - svět katolickýma očima

redakce@rcmonitor.cz

© 2002-2024 Res Claritatis, z.s.