Slovensko: Křesťané a politika

25.12.2013, SIR


Poté, co úspěšně proběhla roční kampaň „Adoptujte politika“, zahajují slovenské křesťanské organizace nový projekt „Křesťan v politice“; je to reakce na papežovu výzvu, aby se katolíci angažovali v politice.

Projekt zahrnuje motivační semináře, workshopy a diskuse po celé zemi. „Naším cílem je vyzvat křesťany, aby zvážili svůj přístup k politice a společnosti. Mnozí se nechtějí zabývat sekulárními věcmi, zvláště politikou, protože ji považují za zkorumpovanou. Ale inspirujeme se slovy papeže Františka, který říká, že je to jedna z nejdůležitějších forem lásky k bližnímu,“ řekl koordinátor projektu Eduard Filo. „Asociace křesťanských mládežnických komunit“ a „Fórum křesťanských institucí“ vyzývají křesťany k odpovědnému přístupu k volbám, zapojení do politiky na různých úrovních a zvýšení povědomí o důležitosti sociálního a politického života pro obecné dobro.

Setkání začnou už v lednu a všechny materiály budou dosažitelné na webové stránce www.krestanvpolitike.sk.



Další články



Víme vůbec, co je mše svatá?

29.01.2024, RC Monitor 2/2024

Jednou za čas je možná vhodné zamyslet se nad tím, co to je vůbec farnost, jaké má úkoly a jak by měla žít. Především je každá farnost součástí všeobecné Církve. A to není jen tak ledajaký spolek, ale je to společenství lidí, které založil sám Boží Syn.

Je plánování špatné?

16.01.2024, RC Monitor 1/2024

Začátkem roku si mnozí plánují, co chtějí stihnout, vidět, udělat do jeho konce. Jistě, plánovat se musí ale musí se plánovat s rozumem a je dobré počítat i s tím, že ne všechny naše plány vyjdou. Neboť, jak mnozí již z vlastní zkušenosti vědí; ne každý plán zcela vyjde tak, jak jsme si představovali.

Požehnané Velikonoce!

30.04.2024, RC

„Nikdy člověk není tak velký jako tehdy, když klečí." (sv. Jan XXIII.)

Mariánské putování Prahou

20.05.2024, cirkev.cz

V sobotu 25. května se uskuteční mariánské putování Prahou jako poděkování za dokončení Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí. K putování je možno se připojit i odpojit kdekoli. Během putování se účastníci modlí růženec a zpívají, proto je dobré mít sebou kancionál.

Ex orbe et Urbe - 12. 1. 2024

12.01.2024, RC

H. W. Crocker popisuje svůj tajný recept na evangelizaci mladých bezvěrců. „Až příliš často slyším: ‚Děkuju, ale dávám přednost satanským silám temnot, vůbec nejsou tak špatný‘. Na to odpovídám: ‚Pak Pán Bůh s tebou, idiote‘. To poslední slovo je klíčové. Myslím, že je to jeden z nejužitečnějších, byť opomíjených, obratů efektivní evangelizační strategie.“

Svoboda

17.06.2024, RC Monitor 12/2024

Kardinál Štěpán Trochta zlobil. Nepochybně to byl člověk srdečný, „otevřený“, „člověk dialogu“, jak se dnes s oblibou říká. Ale taky důsledný. Muž Tradice a pevné víry.


načíst další


Články e-mailem

Týdenní přehled nových článků přímo do vaší e-mailové schránky



Čtrnáctideník Monitor

Tištěný publicistický čtrnáctideník Monitor bude ve vaší poštovní schránce každý druhý pátek. Zasílání je bezplatné a je hrazené výhradně z darů čtenářů.







MONITOR - svět katolickýma očima

redakce@rcmonitor.cz

© 2002-2024 Res Claritatis, z.s.